Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

Nicolaj Rimski-Korsakov: Sheherazade

Sheherazade is de figuur van de vertelster van de duizend-en-een-nacht verhalen die hun oorsprong vinden in het oude Midden-Oosten. Sheherazade is een maagd die aan de Sultan Sjahriaar wordt uitgehuwelijkt.

Lees meer...

De Gesellen van Mahler

Een gezel is een begrip uit het middeleeuwse gildensysteem. Het is iemand die in zijn opleiding tot een beroep de basis onder de knie heeft, maar nog niet het niveau van het meesterschap heeft bereikt. Om de finesses van zijn vak te leren

Lees meer...

Lucian-Leonard Raiciof soleert met het DSO

Lucian-Leonard Raiciof, bekend als concertmeester van het Residentie Orkest, speelt op 8 en 9 april 2017 het 3e vioolconcert van Saint-Saëns met het DSO. Wij zijn heel blij en vereerd dat hij dat met ons wil doen en verheugen ons op een prachtig concert.

Lees meer...

Een geurig Requiem

Voor de zevende keer organiseerde de Stichting 'Meezingen in Delft' een scratch van het Requiem van Mozart in de Oude Kerk van Delft. Voor de eerste keer onder leiding van FDFZ-dirigent Raymond Honing (Nieuw Kamerkoor Delft) en ook voor de eerste keer met geuren(!). 

Lees meer...

Poolse vioolvirtuozen

Twee jonge virtuoze Poolse violisten zijn te gast bij het DSO in een volledig Pools programma. Piotr Jasiurkowski speelt het 2e vioolconcert van Wieniawski, naast Brahms en Tsjaikovski een van de grootste vioolconcerten van de 19e eeuw. Klara Gronet is te bewonderen in Karol Lipinski’s Variaties op een thema uit de opera La Cenerentola (Assepoester) van Rossini. Daarin is goed te horen dat Lipinski bevriend was met zijn tijdgenoot Paganini.

Lees meer...

DSO kamerorkest van start

Mozart, Beethoven en Haydn
Eind augustus starten de eerste repetities van het DSO kamerorkest. Dit orkest is voorlopig een experiment en is opgericht om muziek te spelen, waarvoor de volledige orkestbezetting te zwaar is. En dat geldt voor heel veel prachtige muziek.

Lees meer...