Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

De Gesellen van Mahler

Een gezel is een begrip uit het middeleeuwse gildensysteem. Het is iemand die in zijn opleiding tot een beroep de basis onder de knie heeft, maar nog niet het niveau van het meesterschap heeft bereikt. Om de finesses van zijn vak te leren

Lees meer...

Lucian-Leonard Raiciof soleert met het DSO

Lucian-Leonard Raiciof, bekend als concertmeester van het Residentie Orkest, speelt op 8 en 9 april 2017 het 3e vioolconcert van Saint-Saëns met het DSO. Wij zijn heel blij en vereerd dat hij dat met ons wil doen en verheugen ons op een prachtig concert.

Lees meer...

Poolse vioolvirtuozen

Twee jonge virtuoze Poolse violisten zijn te gast bij het DSO in een volledig Pools programma. Piotr Jasiurkowski speelt het 2e vioolconcert van Wieniawski, naast Brahms en Tsjaikovski een van de grootste vioolconcerten van de 19e eeuw. Klara Gronet is te bewonderen in Karol Lipinski’s Variaties op een thema uit de opera La Cenerentola (Assepoester) van Rossini. Daarin is goed te horen dat Lipinski bevriend was met zijn tijdgenoot Paganini.

Lees meer...

Een geurig Requiem

Voor de zevende keer organiseerde de Stichting 'Meezingen in Delft' een scratch van het Requiem van Mozart in de Oude Kerk van Delft. Voor de eerste keer onder leiding van FDFZ-dirigent Raymond Honing (Nieuw Kamerkoor Delft) en ook voor de eerste keer met geuren(!). 

Lees meer...

DSO kamerorkest van start

Mozart, Beethoven en Haydn
Eind augustus starten de eerste repetities van het DSO kamerorkest. Dit orkest is voorlopig een experiment en is opgericht om muziek te spelen, waarvoor de volledige orkestbezetting te zwaar is. En dat geldt voor heel veel prachtige muziek.

Lees meer...

Pei Pei valt op 16 april in als concertmeester

Lieke Arts is een druk bezette violiste. Bij de aanstelling als concertmeester gaf Lieke Arts al aan dat zij op 16 april verhinderd is voor dat concert. Op 17 april is Lieke er wel en vervult zij gewoon haar rol als concertmeester. Gelukkig hebben we PeiPei Zhu gevonden om haar te vervangen op 16 april. PeiPei is

Lees meer...

Bruckner 5, een kathedraal van een symfonie

Deskundigen hebben altijd moeite om de persoon Bruckner te verbinden met zijn werk. Aan de ene kant is er de deemoedige, vrome, onopgesmukte en boerse mens Bruckner, anderzijds de componist van grootse en gedurfde muziek. Deze tegenstelling is echter schijn. De indrukwekkende koperkoralen weerspiegelen ontzag voor God, de vrolijke scherzo's herinneren aan het platteland waar Bruckner zijn wortels had.

Lees meer...