Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

Lieke Arts nieuwe concertmeester DSO

Tijdens ons repetitieweekend in Akoesticum in Ede, was de kogel door de kerk: Lieke Arts is de nieuwe concertmeester van het DSO!

Lieke Arts studeerde zowel Werktuigbouwkunde aan de TU Delft als viool aan het Rotterdams conservatorium, waar ze bij Thijs Kramer studeerde. Lieke was, naast jarenlang concertmeester van het Delfts studentenorkest Krashna Musika, deelnemer aan de Ligeti-academie, een opleidingstraject voor moderne muziek, speelde verder in het theater met Brigitte Kaandorp, tourde door het land met ensemblebewerkingen van oude Commodore64-spelletjesmuziek, en rockte in het Magnum Opus Rockestra.

In de zomer van 2013 sloot Lieke haar jarenlange concertmeesterschap bij Krashna Musika af met een solo-optreden (vioolconcert van Martinů). Aansluitend is Lieke in het najaar van 2013 medeoprichtster van het MET-orkest op waar zij in haar rol als concertmeester ook de functie van dirigent vervult.

Hiernaast remplaceert ze in verschillende beroepsensembles zoals het Promenadeorkest, l'Orchestra Particolare, het musicalensemble van Joop van der Ende, het Parnassus-ensemble en diverse ad hoc ensembles. Ook stond zij onlangs nog in het Ziggo Dome met het begeleidingsorkest van Anouk en in Symphonica in Rosso 2015 met Marco Borsato.