Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

Hoornist Laurens Woudenberg solist bij het DSO

Laurens Woudenberg, solo-hoornist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, speelt in 2016 met het DSO het 2e hoornconcert van Mozart. U kunt dat zelfs drie keer meemaken, op zondag 17 januari om 15:00 uur in de Bonifatiuskerk in Rijswijk en op 16 april om 20:15 uur in de Hofkerk in Delft en op 17 april om 15:00 uur in de Lutherse Kerk in Den Haag.

Toen Laurens Woudenberg negen jaar was, kreeg hij zijn eerste hoornlessen van Louise Schepel, hoorniste bij het Residentie Orkest. De inspirerende lessen ten spijt verruilde Laurens vijf jaar later zijn hoorn voor een basgitaar.

Zijn liefde voor de hoorn bleek echter veel groter dan hij had gedacht. Op zeventienjarige leeftijd pakte Laurens zijn hoornlessen weer op. Hij studeerde in zijn geboortestad Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium bij Hans Dullaert en Herman Jeurissen.

In 2006 trad hij toe tot de hoornsectie van Het Gelders Orkest, waar hij uiteindelijk solohoornist werd. Naast zijn orkestbaan remplaceerde hij bij andere orkesten en ensembles van naam.

Sinds 2012 is Laurens Woudenberg solohoornist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, in de week na onze concerten in april debuteert Laurens als solist bij het Koninklijk Concertgebouworkest met ditzelfde 2e hoornconcert van Mozart.