Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

“Harold en Italie” is een stuk dat niet zo eenvoudig in een categorie te plaatsen is. Het is noch een echte symfonie noch een echt soloconcert. De ondertitel van Berlioz geeft enig uitsluitsel: “Symfonie in vier delen met een solo altviool”.

Lees meer...

“Dit stuk gaat in wezen over de geslachtsdaad; dat is de reden waarom het het enige klassieke muziekstuk is dat jongeren interessant vinden””. Dit merkte een commentator ooit zurig op over Ravel’s Bolero .

Lees meer...

Dukas schreef de balletmuziek voor “La Peri” in 1911, voor een danseres uit het befaamde gezelschap “Ballets Russes” die aanvankelijk was gepasseerd voor de titelrol maar vervolgens op eigen gelegenheid een uitvoering had georganiseerd.

Lees meer...

De titel “Nocturne”dient hier op een algemene en meer in het bijzonder, schilderkunstige wijze te worden geïnterpreteerd. Hij duidt daarom niet op de gebruikelijke (muzikale) vorm van de Nocturne, maar daarentegen op alle verschillende indrukken en de speciale effecten van het licht die het woord suggereert.

Lees meer...

“Ze hebben er een prachtige avond van gemaakt in het Atrium van Priva De Lier”, aldus dirigent Leo den Broeder na het jubileumconcert van de 125-jarige Westlandse C.O.V. Excelsior.

Lees meer...