Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

DSO geeft twee sprookjesachtige concerten

"Ik heb vannacht van het concert gedroomd", zei de dirigent op de laatste repetitie. "Was het wel een goede droom?" vroeg een orkestlid. Gelach alom. "Nou ja, eerst kon ik niet slapen, en toen heb ik op YouTube gekeken naar een uitvoering van Sheherazade met de Wiener Philharmoniker onder leiding van Gergiev." Oké, misschien niet zo'n goed idee om de avond voor het concert je eigen orkest te vergelijken met een van de bekendste orkesten ter wereld onder leiding van een van de bekendste dirigenten ter wereld...

Lees meer...

Inge Laurijssens nieuwe concertmeester bij DSO

Het DSO is zeer verheugd met Inge Laurijssens als nieuwe concertmeester en we stellen haar graag aan u voor.
Inge kreeg haar eerste vioollessen op de muziekschool te Breda. In 1989 deed zij mee aan het tv-programma Solo voor een kind, waar ze solo speelde met het Nationaal Jeugd Orkest. Daarna werd Inge toegelaten tot de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium, waar ze les kreeg van Joyce Tan.

Lees meer...

Wolfgang Amadeus Mozart : Concert voor Fluit, Harp en Orkest KV 299

Een in zijn tijd ongehoorde combinatie, harp en fluit. Mozart schreef dit werk in opdracht, zoals vele van zijn werken. In dit geval was dat tijdens een verblijf in Frankrijk, in opdracht van van de Graaf De Guines

Lees meer...

Nicolaj Rimski-Korsakov: Sheherazade

Sheherazade is de figuur van de vertelster van de duizend-en-een-nacht verhalen die hun oorsprong vinden in het oude Midden-Oosten. Sheherazade is een maagd die aan de Sultan Sjahriaar wordt uitgehuwelijkt.

Lees meer...

Modest Moessorgski: Een nacht op de Kale Berg

Wie bij het horen van de eerste, onheilspellende klanken van 'Een nacht op de Kale Berg' denkt dat dit stuk gaat over de barre nachtelijke omstandigheden op een onbeschutte kale berg, heeft het mis.

Lees meer...