Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

Paulus met WCOV Excelsior (uitverkocht)

Op 25 november 2017 begeleidt het DSO WCOV Excelsior in de Paulus van Mendelssohn. Een maand voor het concert kwamen koor en orkest samen op een repetitiedag in de Hofkerk in Delft.

Lees meer...

De blijmoedige symfonie van Dvořák

De Achtste Symfonie van Dvorak is, om het in één woord samen te vatten,een blijmoedig stuk. Het is het werk van iemand die in harmonie is met zichzelf en met de wereld om hem heen.

Lees meer...

Melancholie in Brahms Tragische Ouverture

“Ik kon mijn melancholieke aard het genoegen niet weigeren om een ouverture te componeren voor een tragedie”. Zo schreef Johannes Brahms over zijn Tragische Ouvertüre aan zijn uitgever Fritz Simrock.

Lees meer...

De Gesellen van Mahler

Een gezel is een begrip uit het middeleeuwse gildensysteem. Het is iemand die in zijn opleiding tot een beroep de basis onder de knie heeft, maar nog niet het niveau van het meesterschap heeft bereikt. Om de finesses van zijn vak te leren

Lees meer...

DSO Kamerorkest schittert met Pauline Oostenrijk in bomvolle Oud-Katholieke Kerk

Op 25 juni was het dan zover: het tweede concert van het DSO Kamerorkest met prachtige muziek van Beethoven en Mozart. Bij de eerste klanken van de Coriolan-ouverture was het meteen al raak: wat een klank zit er in dit orkest,

Lees meer...