Najaarsconcerten 2023

Op 4 en 5 november speelt het DSO de eerste concerten onder leiding van dirigent Frank de Groot.

Het volledige Franse programma staat in het teken van klankkleur en emotie met vier werken van Franse ‘impressionistische’ componisten. Waaronder een vroeg werk van Ravel: een bescheiden menuet dat niettemin profetisch zou blijken voor zijn latere stijl als componist. En het laatste werk van Lili Boulanger: een intiem, delicaat en kleurrijk muziekstuk met de bruisende energie van een vroege lenteochtend.

Michelle Kumara – een jong, muzikaal viooltalent uit Den Haag – neemt u mee naar het gevoelsleven in Chaussons Poème, voor vioolsolo en orkest. Een melancholiek muziekstuk, maar van een dromerige zachtheid.

Slotstuk van het concert is Cesar Francks Symfonie in D: een zoektocht naar verlangen en ideale schoonheid, dan weer energiek en warm, dan weer zoet en melancholiek om in een stralende, bijna lichtgevende finale te eindigen.

Dirigent Frank de Groot en tweede violist en bestuurslid Sija van den Beukel waren vrijdag 27 oktober te gast bij Omroep Delft om over de keus voor het Franse programma van de najaarsconcerten van het Delfts Symphonie Orkest te praten. Enthousiast vertelden zij een en ander over het DSO en hoe je in het muziekstuk van Lily Boulanger de kikkers in de vijver kunt horen springen.

Terugluisteren kan via www.omroepdelft.nl/delft-centraal (de uitzending was tussen 10.05-10.15).

Repetities:

Woensdagavond om 20:00 uur

Hofkerk
Cort van der Lindenstraat 1
2613 WP  Delft

Concert bijwonen?

Aanmelden nieuwsbrief