Voorjaarsconcerten 2024

In het weekend van 20 en 21 april speelt het Delfts Symphonie Orkest onder leiding van dirigent Frank de Groot (DSO) haar voorjaarsconcerten. 

Het concert opent met een zonsopkomst boven de Griekse zee, in de vorm van de Helios Ouverture van de Deens componist Carl Nielsen. Daarop volgen de wereldberoemde Enigmavariaties, beeldschone en mysterieuze muziek van de Britse componist Edward Elgar. In veertien variaties schetst de componist zijn vrouw, vrienden, familie en geheime geliefden. Bovendien draagt de muziek een raadsel met zich mee dat tot op de dag van vandaag onopgelost blijft.


Na de pauze soleert jong talent Isaac Lottman in hét celloconcert van Dvořák. Aanvankelijk wilde de Boheemse componist geen soloconcert voor de cello schrijven omdat de klank van de cello in het hoge register ‘te nasaal’ zou zijn en in het lage register ‘te mompelend’. Na het horen van een celloconcert van een collega-componist ging Dvořák toch overstag en schreef hij het muziekstuk dat tot de dag van vandaag geliefd is over de hele wereld.

Programma:
· Helios Overture, Carl Nielsen
· Enigmavariaties, Edward Elgar
· Celloconcert in b klein, Antonín Dvořák

 

De concerten vinden plaats op:

· Zaterdag 20 april om 20.15 in de Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7 in Den Haag
· Zondag 21 april om 15.00 in de Oude Kerk, Kerkplein 1 in Maasland

Kaarten zijn te verkrijgen via de website à € 20 per stuk in de voorverkoop en voorafgaand aan het concert aan de zaal à € 22. Voor studenten en jongeren tot 18 jaar kost een kaartje €12,50. Bij de prijs van een kaartje is een consumptie inbegrepen.

Graag tot ziens op één van deze concerten!

Repetities:

Woensdagavond om 20:00 uur

Hofkerk
Cort van der Lindenstraat 1
2613 WP  Delft

Concert bijwonen?

Aanmelden nieuwsbrief