DSO doelen 1200px tekst

Het orkest

Welkom op onze site! Wij zijn een klassiek symfonieorkest met ongeveer 75 leden. Onze leden zijn allemaal mensen met een passie voor muziek, die in hun vrije tijd het maximale willen halen uit hun instrument en samenspel.

Bijna alle instrumentgroepen die je in een symfonieorkest kunt verwachten zijn er. Daardoor hebben we ruime keus uit het klassieke repertoire en kunnen we ook de grotere werken op de lessenaar zetten. Minimaal twee keer per jaar geven we een concert, meestal met een symfonie en een stuk met solist. Voor het publiek is dit een kans om een professionele solist van dichtbij aan het werk te zien. Verder werken wij samen met koren door op te treden als begeleidingsorkest. 

Binnen het orkest hebben we ook het DSO Kamerorkest. De samenstelling van dit ensemble is flexibel: wie tijd en zin heeft om naast het algemene DSO-repertoire ook stukken voor kleinere bezetting in te studeren, kan zich aansluiten bij de projecten van het kamerorkest. 

In 2019 vierden we ons 100-jarig bestaan. Dit hebben we groots aangepakt met een uitvoering van Mahlers derde symfonie in de Aula van de TU Delft.

De geschiedenis van het Delfts Symphonie Orkest gaat terug tot 1919. Lees meer...

Repetities:

Woensdagavond om 20:00 uur

Hofkerk
Cort van der Lindenstraat 1
2613 WP  Delft

Concert bijwonen?

Aanmelden nieuwsbrief